Reuters: Αυστηρότερα μέτρα εποπτείας των ξένων επενδύσεων στην Κίνα

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 14:29

Σκληρότερα μέτρα εποπτείας των ξένων επενδύσεων στη χώρα φαίνεται να λαμβάνει η κινεζική κυβέρνηση, ενώ κορυφώνονται οι έρευνες εις βάρος αξιωματούχων του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Το Πεκίνο προειδοποίησε το υπουργείο Εμπορίου και τα αρμόδια υπουργεία για την επιτήρηση των ξένων επενδύσεων να επιδείξουν «εξαιρετική προσοχή» όταν εξετάζουν σημαντικές συμφωνίες, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Κινέζοι ανακριτές διερευνούν επίσης υποθέσεις ξένων επενδύσεων στις οποίες εμπλέκονται τουλάχιστον δύο νομικές εταιρείες των ΗΠΑ με γραφεία στο Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο, στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας για τη διαφθορά, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των εταιρειών.

Η τήρηση αυστηρότερης στάσης ήταν αποτέλεσμα της παραπομπής δύο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Εμπορίου, αρμόδιων για την έγκριση ξένων επενδύσεων, σε ειδικούς ανακριτές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Οι προφυλακίσεις σχετίζονται με τον κώδικα κατά της διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα