Πετρέλαιο: Μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες, ανησυχίες για τη ζήτηση

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:44
UPD:12:45
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL

Το πετρέλαιο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Απριλίου, καθώς μειώνεται η ζήτηση λόγω των ενδείξεων για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Με τις τιμές να πλησιάζουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, το West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε ελάχιστα κάτω από τα 89 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή και βρέθηκε 10% χαμηλότερα για την εβδομάδα. Η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε, ενώ τα αποθέματα αργού έχουν αυξηθεί. Ο εφοδιασμός από τη Λιβύη έχει επίσης αυξηθεί.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης μειώνονται επίσης κατά 10% αυτή την εβδομάδα, ένα πιθανό σημάδι περαιτέρω ανακούφισης στην αντλία. 

Μετά το άλμα τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, το ράλι του αργού πετρελαίου έχει αντιστραφεί, με τις απώλειες να βαθαίνουν αυτόν τον μήνα μετά τις μειώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το selloff, το οποίο εξάλειψε τα κέρδη που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα μπορούσε να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις που διέρχονται από την παγκόσμια οικονομία που έχουν ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να αυξήσουν τα επιτόκια.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα