Χρηματιστήρια: Διατηρεί τις 870 μονάδες η Αθήνα - Την Τράπεζα της Αγγλίας «περιμένει» η Ευρώπη

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:58
UPD:13:59

Τις 870 μονάδες προσπαθεί να διατηρήσει ο Γενικός Δείκτης με ήπια άνοδο 0,15%, σε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση, με τις τράπεζες να υποχωρούν 0,71%.

Στο ταμπλό, ΟΛΘ και Ελλάκτωρ καταγράφουν άνοδο 1,3%. Από τις τράπεζες ξεχωρίζει η Πειραιώς με κέρδη 1,3%. Στο +1,37% η Coca Cola. Στο αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2%, υποχώρηση 1% για την Εθνική Τράπεζα.

Με ήπια κέρδη αλλά χωρίς μεγάλες κινήσεις συνεχίζουν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα κέρδη την Τετάρτη λόγω των ισχυρών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που κατεύνασαν τους φόβους των επενδυτών για επικείμενη ύφεση. Ο δείκτης μη μεταποιητικών υπευθύνων αγορών ISM παρουσίασε αιφνιδιαστική ανάκαμψη τον Ιούλιο, ωθώντας επίσης τις αμερικανικές μετοχές σε άνοδο.

Ο δείκτης FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου κερδίζει 0,26% εν όψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αργότερα την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε γενικές γραμμές να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη μεμονωμένη άνοδο από το 1995.

Μια τέτοια κίνηση θα ανέβαζε το κόστος δανεισμού στο 1,75% καθώς η κεντρική τράπεζα μάχεται με τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και θα ήταν η πρώτη αύξηση κατά μισή μονάδα από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το 1997. Η αναμενόμενη αύξηση έρχεται καθώς ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε σε υψηλό 40 ετών και στο 9,4% τον Ιούνιο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα