Χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα στον απόηχο της επίσκεψης Πελόζι στην Ταϊβάν

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 13:46
UPD:13:56
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άτονη η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές μεταβολές και να κινείται κοντά στις 870 μονάδες. Σε θετικό έδαφος οι τράπεζες (+0,51%).

Στο ταμπλό, η Πειραιώς κερδίζει 2,66%, ενώ στο +2,18% διαπραγματεύεται η ΔΕΗ. Ήπια ανοδικά κινούνται ΕΛΠΕ και Alpha Bank. Απώλειες 2,24% καταγράφει η ΕΥΔΑΠ. Πτώση και για ΟΛΠ, Motor Oil.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις νέους τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας έχει προκαλέσει η επίσημη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Η επίσκεψη στην Ταϊβάν έγινε για να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα την εγκαταλείψουμε ήταν το «αδιαμφισβήτητο μήνυμα» της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στη συνάντησή της με την πρόεδρο της αυτοδιοικούμενης περιοχής Τσάι Ινγκ Γουέν. 

Στην Ευρώπη, επιφυλακτικά κινούνται οι δείκτες, με τον STOXX600 να βρίσκεται στο +0,08% και τον γερμανικό DAX να κινείται ήπια ανοδικά στο +0,24%.

Οι σημερινές συνεδριάσεις έρχονται μετά την ελαφρά υποχώρηση των αγορών την Τρίτη, παρακολουθώντας το κλίμα κινδύνου σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς οι επενδυτές εκτιμούν εάν το ράλι του περασμένου μήνα πρέπει να συνεχιστεί περαιτέρω.

Η αμφιλεγόμενη επίσκεψη της κ. Πελόζι στην Ταϊβάν επιβάρυνε τη διάθεση των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η Κίνα εδώ και εβδομάδες προειδοποιούσε την Αμερικανίδα αξιωματούχο να μην κάνει το ταξίδι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, υποχωρώντας 1,2% σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας πτώση 3,7% σε ετήσια βάση, καθώς οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται, μειώνοντας τη ζήτηση των καταναλωτών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα