Τον Αύγουστο μάζευε ειδήσεις και αν είναι και χαμηλής βαρύτητας

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 12:03
UPD:12:14
Shutterstock

Του Κώστα Ιωαννίδη 
[email protected]

 

  • Η Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν 

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν την, επιβεβαιώνοντας ότι υποστηρίζουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ταϊπέι παρά τις νέες απειλές για στρατιωτική δράση από το Πεκίνο. Η Πελόζι έκανε τα σχόλιά της την Τετάρτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την ηγέτιδα της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν.

  • Η Fed ξεκαθαρίζει παρεξηγήσεις

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve επιχειρηματολόγησαν ουσιαστικά κόντρα στην άποψη που επικράτησε στις χρηματοπιστωτικές αγορές την περασμένη εβδομάδα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής οραματίζονται μια στροφή από τη σύσφιξη. Γιατί δήθεν επηρεάστηκαν από τα  στοιχεία για μια επιβράδυνση στην οικονομία. 

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι είναι πλήρως ενωμένοι στην προσπάθεια  για να μειώσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Loretta Mester του Κλίβελαντ είπε ότι θέλει να δει «πολύ πειστικά στοιχεία» ότι οι αυξήσεις των τιμών από μήνα σε μήνα μετριάζονται. Οι παρατηρήσεις των αρμοδίων,  βοήθησαν να πυροδοτηθεί μια άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι traders επανεξέτασαν το πόσο ακόμη θα αυξήσει η κεντρική τράπεζα τα επιτόκια και αν θα μπορούσε να κινηθεί για να τα μειώσει στις αρχές του 2023.

  • Ξηρασία του ποταμού Ρήνου

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Ρήνο αναμένεται να πέσει επικίνδυνα κοντά στο σημείο στο οποίο θα έκλεινε ουσιαστικά, θέτοντας σε κίνδυνο το εμπόριο τεράστιων ποσοτήτων αγαθών καθώς η ήπειρος προσπαθεί να αποτρέψει μια οικονομική κρίση. Ο ποταμός στο Kaub της Γερμανίας - ένα βασικό σημείο για την αποστολή εμπορευμάτων - πρόκειται να πέσει στα 47 εκατοστά μέχρι το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να είναι 7 εκατοστά από το να είναι αδιάβατο. 

  • Η διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Η Liz Truss διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του αντιπάλου της Rishi Sunak, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διαδεχθεί τον Boris Johnson ως πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υπουργός Εξωτερικών είναι 34 μονάδες μπροστά από την αντίπαλό της, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Τρίτης του YouGov με μέλη του Συντηρητικού Κόμματος για την εφημερίδα Times.

Σήμερα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ευρωπαϊκών μετοχών υποχώρησαν και οι ασιατικές μετοχές σταθεροποιήθηκαν καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν την ανταπόκριση της Κίνας στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν. Ο ΟΠΕΚ + συνεδριάζει για να αποφασίσει σχετικά με τα σχέδια παραγωγής αργού για τον Σεπτέμβριο. Τα αναμενόμενα στοιχεία περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας και τον πληθωρισμό της Ελβετίας. Οι CVS, Booking, Siemens Healthineers και BMW είναι μεταξύ των εταιρειών που πρόκειται να αναφέρουν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα