ΟΑ: Τουλάχιστον 10 υποψήφιοι για καθέναν από τους τρεις διαγωνισμούς

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 15:13
UPD:19:22

Την ικανοποίησή του για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, γνωστοποιώντας πως σε καθέναν από τους τρεις εν εξελίξει διαγωνισμούς (πτητικό έργο, επίγεια εξυπηρέτηση, τεχνική βάση) υπάρχουν τουλάχιστον 10 υποψήφιοι.

O υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι έξι από αυτούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τους τρεις διαγωνισμούς.

Σημειώνεται πως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος την Παρασκευή, οι αιτήσεις αξιολογούνται από τους επενδυτικούς συμβούλους της κυβέρνησης για να διαπιστωθεί αν οι υποψηφιότητες τηρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να ανακοινωθούν τα ονόματα των ενδιαφερομένων, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Κ. Χατζηδάκης: Ποτέ στο παρελθόν δεν εκφράστηκε τέτοιο ενδιαφέρον για τις ΟΑ

Κ. Χατζηδάκης: Ποτέ στο παρελθόν δεν εκφράστηκε τέτοιο ενδιαφέρον για τις ΟΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης, αν και δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αερομεταφορών γενικότερα και επενδυτικά funds. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Aegean και η Lufthansa, ενώ για την Αir France δεν θέλησε να απαντήσει.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ποτέ στο παρελθόν, σε καμιά διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, δεν εκφράστηκε κατ' αρχήν ενδιαφέρον από τόσα πολλά σχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα