Σπ. Καπράλος: Οι επιπτώσεις της κρίσης θα φανούν και στην πραγματική οικονομία

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 15:51

Στην εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις από την κρίση που ζούμε θα φανούν και στην πραγματική οικονομία, προέβη ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 10ο ετήσιο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, με θέμα τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα.

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι χρηματοοικονομικές κρίσεις συνοδεύονται από γενικότερη οικονομική ύφεση», δήλωσε ο κ. Καπράλος, σημειώνοντας ότι οι εισηγμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, προκειμένου να βγουν αλώβητες από την κρίση.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα αύξησης της ρευστότητάς τους, επανασχεδιασμού των δανειακών τους υποχρεώσεων αλλά και των επενδυτικών τους προγραμμάτων και περιστολής των λειτουργικών τους δαπανών.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε επίσης στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτή την εποχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ τόνισε ότι ο δείκτης κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς ως προς το ΑΕΠ της χώρας έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ταυτόχρονα η μερισματική απόδοση κάποιων επιχειρήσεων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Καπράλος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, στους οποίους παρουσίασε τις προοπτικές της ΕΧΑΕ αλλά και ευρύτερα της ελληνικής αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα