Honda: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά σε 15 χρόνια
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 07:42
UPD:09:00

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις της το 2008 στις ΗΠΑ προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor, εξ αιτίας της ταλάντευσης της οικονομίας, προβλέποντας μείωση των πωλήσεων στη χώρα για πρώτη φορά σε 15 χρόνια.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα πουλήσει 1,51 εκατ. οχήματα το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,575 εκατ. οχήματα που προέβλεπε νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη του οικονομικού της διευθυντή, Yoichi Hojo. Η μείωση των πωλήσεων θα είναι 2,6% από 1,55 εκατ. οχήματα το 2007.

Η αύξηση της ανεργίας και η δυσκολότερη δανειοδότηση των καταναλωτών μείωσαν τη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, αναγκάζοντας τη Honda να αναθεωρήσει προς τα κάτω κατά 13% τα λειτουργικά της κέρδη, τον περασμένο μήνα. Στις ΗΠΑ οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν στα χαμηλότερα μηνιαία επίπεδα σε χρονικό διάστημα 17 ετών τον Οκτώβριο.

Στις 28 Οκτωβρίου η Honda ανακοίνωσε μείωση 41% των κερδών της το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης καθώς η ζήτηση στις ΗΠΑ μειώθηκε και το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου περιορίζοντας την αξία των εξαγωγών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Honda αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της και για το σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1% φθάνοντας στα 2.425 γιέν στις 12:31 μ.μ. στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 35%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα