Ευθύνες στην Ε.Κ. επιρρίπτει ο Μ. Εβερτ

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2001 18:49
UPD:18:53

Σοβαρές ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως προς τον τρόπο εισαγωγής ορισμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο επέρριψε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Εβερτ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εβερτ κατηγορεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την κατάργηση των περιορισμών, όσον αφορά στο ποσό που μπορεί κάθε εταιρεία να αντλήσει από το ΧΑΑ, την κατάργηση σειράς προϋποθέσεων που έπρεπε να τηρούν οι προς εισαγωγή στο ΧΑΑ εταιρείες, την εισαγωγή στο ΧΑΑ εταιρειών με εξωπραγματικές τιμές μετοχών, τη μη πραγματοποιήση ελέγχου σε εταιρείες που προέβησαν επανειλημμένως σε ψευδείς δημόσιες ανακοινώσεις περί δήθεν επιχειρηματικών σχεδίων τους κλπ.

Επίσης, ο κ. Εβερτ παρέθεσε πίνακα με τις τιμές μετοχών 34 εταιρειών οι οποίες κατά τη διάρκεια του 2000 έχασαν από 84% μέχρι και 94% της αξίας τους ζητώντας, παράλληλα, να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για την πραγματική οικονομική κατάσταση των εν λόγω εταιρειών και του τρόπου που χρησιμοποιήθηκαν τα κεφάλαια που άντλησαν από το ΧΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα