Marks & Spencer: Κάμψη 43% στα κέρδη α’ εξαμήνου

Μετά τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 10:12

Στα 223,2 εκατ. στερλίνες (350 εκατ. δολ.) ή 14,2 πένες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων στη Βρετανία, Marks & Spencer, στο πρώτο εξάμηνο, υποχωρώντας κατά 43% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των κερδών στα 211 εκατ. στερλίνες από 393,2 εκατ. στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία αποκάλυψε πως οι δραστηριότητές της ήταν «ασταθείς» τον περασμένο μήνα καθώς η οικονομική κρίση περιόρισε τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η διοίκηση της Marks & Spencer παραμένει «επιφυλακτική» όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιούαρτ Ρόουζ. Η βρετανική οικονομία οδεύει προς την πρώτη ύφεση από το 1991, με αποτέλεσμα η καταναλωτική εμπιστοσύνη να έχει πλησιάσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία περιόρισε τις σχεδιαζόμενες δαπάνες της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την κερδοφορία της μετά την πτώση των πωλήσεων στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, το δεύτερο τρίμηνο, κατά 6,1%.

Η Marks & Spencer σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα 8,3 πενών ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα