«Ψαλιδίζει» τις εκτιμήσεις για τα ετήσια μεγέθη η Carlsberg

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 12:38

Προς τα κάτω αναθεώρησε η Carlsberg, η μεγαλύτερη σκανδιναβική ζυθοποιία, τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη και τις πωλήσεις, ενώ αποκάλυψε πως θα προχωρήσει και σε περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο ενός εργοστασίου της στη Βρετανία, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στις αγορές.

Για φέτος, εκτιμά πως οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 7%, εξαιρουμένων των εξαγορών, έναντι ανόδου 10% που ανέμενε προηγουμένως. Τα λειτουργικά κέρδη της αναμένεται να ενισχυθούν κατά 8% έναντι 12%.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις από τη Φινλανδία μέχρι και τις χώρες της Βαλτικής, είδε σήμερα τις μετοχές της να «βυθίζονται» έως και 8% στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.

Η Carlsberg σχεδιάζει επίσης να βάλει «λουκέτο» σε ένα ζυθοποιείο της στο Λιντς της Βρετανίας μέχρι το 2011, καθώς η ζήτηση στη χώρα φθίνει, επηρεασμένη από την επιβράδυνση της οικονομίας.

Τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 3,7% στα 1,22 δισ. κορόνες (210 εκατ. δολάρια), έναντι 1,46 δισ. κορονών που ανέμεναν κατά μέσον όρο οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα