Sanyo: Εκτίναξη κερδών στο εξάμηνο

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 14:04

Υπερδιπλάσια, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 32,6 δισ. γιεν, εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Sanyo Electric, στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 1,01 τρισ. γιεν.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της Panasonic για μια πιθανή εξαγορά, υποχώρησαν κατά 11% στα 24 δισ. γιεν (244 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις της διοίκησης.

Η Sanyo αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 62% τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη από τις πωλήσεις μπαταριών, επικαλούμενη την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες λιθίου. «Η ανάπτυξη των πωλήσεων μπαταριών λιθίου είναι σταθερή, λόγω της ισχυρής ζήτησης για φορητούς προσωπικούς υπολογιστές», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Seiichiro Sano.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της εκτινάχθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 57%, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Panasonic να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία από τις Goldman Sachs, Sumitomo Mitsui και Daiwa Securities.

Η διοίκηση της Sanyo διατήρησε τις προβλέψεις του Αυγούστου για την ετήσια κερδοφορία της. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αναρριχηθούν κατά 22% στα 35 δισ. γιεν, ενώ οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,1% στα 2,02 τρισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα