Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 15:14
UPD:17:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, επανέλαβε το υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης του επιτοκίου για κεφάλαια κίνησης άνω του 6% και για ποσό έως 350.000 για την επόμενη τριετία με την εγγύηση του ταμείου εγγυοδοσίας.

Όπως είπε, οι τράπεζες έχουν διορία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι δεν θα χαθεί χρόνος, καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις τράπεζες, θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του σχεδίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισε ο κ. Φώλιας, «να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, όσες υπάρχουν, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Φώλιας, ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου που ρυθμίζει ζητήματα συμπαραγωγής, ενέργειας και ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων το οποίο όπως εκτίμησε, θα ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα στην ενεργειακή αγορά.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις συνεντεύξεις του κ. Ρουσόπουλου ο κ. Φώλιας αρκέστηκε να πει πως «έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις σε όλα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα