Οι υποψηφιότητες για τις ΟΑ

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 18:44
UPD:06/11/2008 01:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Tα ονόματα των σχημάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς για την Ολυμπιακή και δεν έχουν θέσει ως όρο για τη συμμετοχή τους την εμπιστευτικότητα ως προς την υποψηφιότητά τους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Μετά από εξουσιοδότηση των τεσσάρων επενδυτικών συμβούλων της υβέρνησης (Lazard, Alpha Bank, Emporiki Bank, NBGI) οι υποψήφιοι επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο της νέας Ολυμπιακής, και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, είναι 13. Οι υποψήφιοι για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης είναι 15 και για την εταιρεία της τεχνικής βάσης 10.

Συγκεκριμένα για την «Πάνθεον» ενδιαφέρον εκδήλωσαν:

Athens Airways (Νέα εταιρεία αερομεταφορών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα)

Chrysler Aviation (Ιδιωτική αεροπορική εταιρεία charters και jets με έδρα την Καλιφόρνια)

Fouad Al Ghanim Group (Όμιλος του Κουβέιτ που έχει στην ιδιοκτησία του, μεταξύ άλλων, την Gainjet)

MyAir (Ιταλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους)

Qatar Airways (Η βασική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ)

Sky Europe (Κεντροευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους)

SkyOne (Αμερικανική αεροπορική εταιρεία με δραστηριότητα σε πτήσεις charter)

Για την εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης:

Athens Airways

Ellaktor (Ελληνικό κατασκευαστικό group)

Fouad Al Ghanim Group (Όμιλος του Κουβέιτ που έχει στην ιδιοκτησία του, μεταξύ άλλων, την Gainjet)

Goldair (Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια)

Hellenic Cargo Group (Consortium που υποστηρίζεται από την Atis Global και την Aritrans Group)

Swissport (Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια)

Για την εταιρεία τεχνικής βάσης:

Athens Airways

Fouad Al Ghanim Group

Iberia (Η μεγαλύτερη ισπανική αεροπορική εταιρεία)

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμη πως για την εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο έχει εκδηλωθεί ακόμα ενδιαφέρον από μία ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των αερομεταφορών, η οποία είναι υποψήφια και στους τρεις διαγωνισμούς, και από 5 επενδυτικά funds.

Για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης πέραν της ευρωπαϊκής εταιρείας που αναφέρεται παραπάνω, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης και από 7 επενδυτικά funds.

Για την εταιρεία τεχνικής βάσης έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον η προαναφερόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία και 6 επενδυτικά funds.

Επισημαίνει τέλος πως με βάση συγκεκριμένους κανόνες που θα τεθούν, όπως συμβαίνει συχνά, από τους επενδυτικούς συμβούλους, όλοι οι υποψήφιοι σε κάθε διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ονόματα όλων των υπολοίπων υποψηφίων, προκειμένου να υπάρχουν ίσοι όροι μεταχείρισης.

Για τις παραπάνω εξελίξες ενημερώθηκε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων που συνεδρίασε με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη ως Προέδρου, Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ορίσθηκε Επίτροπος Παρακολούθησης της Διαδικασίας (Monitoring Trustee), ο οποίος είναι κοινής αποδοχής της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα