Ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών για την BP

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 11:20
UPD:11:22
REUTERS/Suzanne Plunkett

Η BP αύξησε το μέρισμά της αφού ανακοίνωσε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της για τα τελευταία 14 χρόνια.  Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, επωφελούμενος από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της BP για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 8,45 δισ. δολάρια, υπερτριπλάσια σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις υψηλές τιμές του αργού και του φυσικού αερίου - τα διυλιστήρια της εταιρείας κέρδισαν ισχυρά περιθώρια κέρδους και οι έμποροι πετρελαίου της παρείχαν «εξαιρετικές» επιδόσεις.

Ο όμιλος αύξησε το μέρισμά του κατά 10%, στα 0,06 δολάρια ανά μετοχή, και όρισε ένα ποσό επαναγοράς ίδιων μετοχών στα 3,5 δισ. δολάρια, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.

Το καθαρό χρέος μειώθηκε στα 22,82 δισ. δολάρια στο τέλος της περιόδου, από 32,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Αντίστοιχα, οι αμερικανικοί κολοσσοί ExxonMobil και Chevron ανέφεραν κέρδη ρεκόρ δεύτερου τριμήνου ύψους 17,9 δισ. δολαρίων και 11,6 δισ. δολαρίων, ενώ η Shell έσπασε το ρεκόρ κερδών της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αναφέροντας προσαρμοσμένα κέρδη 11,5 δισ. δολαρίων.

«Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν ότι η BP συνεχίζει να αποδίδει ενώ μεταμορφώνεται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπέρναρντ Λούνεϊ. Η εταιρεία «παρέχει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επενδύει για να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα