«Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για τη χρήση 2009 η Toyota

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 09:18
UPD:09:29

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη στο οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου προέβη η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας βάσει πωλήσεων, Toyota Motor, επικαλούμενη την εξασθένηση των πωλήσεων στις βασικότερες αγορές της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τις ετήσιες πωλήσεις σε 8,24 εκατ. οχήματα, 673.000 οχήματα χαμηλότερα σε σχέση με την εκτίμηση του Αυγούστου.

Επίσης, «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη σε 600 δισ. γιεν (6,14 δισ. δολ.), για τα καθαρά κέρδη σε 550 δισ. γιεν και τα καθαρά έσοδα σε 23 τρισ. γιεν. Σημειώνεται ότι με βάση τις νέες προβλέψεις, τα καθαρά κέρδη της Toyota θα περιοριστούν κατά 68% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση.

«Η αγορά αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, έχει περιοριστεί δραστικά. Είναι μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Μιτσούο Κινοσίτα.

Οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν στο Τόκιο κατά 10% στα 3.810 γιεν, πριν ανακοινωθούν οι νέες προβλέψεις της διοίκησης. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν μειωθεί κατά 37%.

Στο πρώτο εξάμηνο, η Toyota εμφάνισε λειτουργικές ζημίες 34,6 δισ. γιεν στη Βόρειο Αμερική. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αποφάσισε να συστήσει έκτακτη επιτροπή, η οποία θα επικεντρωθεί στην περικοπή δαπανών και θα επανεξετάσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των νέων πρότζεκτ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα