Κινεζικές εταιρείες αντλούν κεφάλαια μέσω Ελβετίας

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 09:13

Οι κινεζικές επιχειρήσεις διψούν να αντλήσουν κεφάλαια από το εξωτερικό. Για να το πετύχουν στρέφονται στην Ελβετία και όπως φαίνεται εξασφαλίζουν πολύ γρήγορα την έγκριση των αρχών για να το πράξουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

H Baker McKenzie ανέλαβε τις τέσσερις πρώτες κινεζικές εταιρείες που ενέγραψαν τις μετοχές τους στη χρηματιστηριακή αγορά της Ελβετίας μέσω ενός νέου προγράμματος σύνδεσης μετοχών, στις 28 Ιουλίου. Άντλησαν περίπου 1,5 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με την εταιρεία η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας ενέκρινε την έκδοση νέων μετοχών «μέσα σε λίγες εβδομάδες». Ο Γουάνγκ Χανγκ, στέλεχος της εταιρείας, σημείωσε στο CNBC πως αυτό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, αφού η διαδικασία έγγρισης για άλλες εκδόσεις μετοχών μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και έναν χρόνο. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του CNBC για σχόλιο. 

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι εγγραφές αυτές δεν συνιστούν κανονική εισαγωγή στο χρηματιστήριο, δηλαδή αρχική δημόσια εγγραφή. Πρόκειται για ένα νέο κανάλι, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι εισηγμένες στην Κίνα εταιρεία, οι οποίες επιθυμούν να αντλήσουν κεφάλαια από το εξωτερικό. 

Οι τέσσερις εταιρείες - GEM, Gotion High- tech, Keda Industrial Group και Ningbo Shanshan — εξέδωσαν GDR στο Six Swiss Exchange στο πλαίσιο της σύνδεσης του ελβετικού χρηματιστηρίου με εκείνα της Σανγκάης και της Σένζεν.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα