Intralot: Δημιουργία προτύπου για τη διαχείριση της πληροφοριακής ασφάλειας

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:39

Στη Σύνοδο της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Ασφάλειας της «Ένωσης Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων» (Information Systems Audit and Control Association - ISACA) για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου πάνω στη Διαχείριση της Πληροφοριακής Ασφάλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, συμμετείχε η Intralot.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, ο ISACA αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Μοντέλου πάνω στη Διαχείριση της Πληροφοριακής Ασφάλειας, εισάγοντας νέες παραμέτρους, οι οποίες θα καλύψουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ασφαλείας των σύγχρονων οργανισμών.

«Η INTRALOT, ως μέλος της Ομάδας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Μοντέλου, συνεισφέρει στη δημιουργία ενός μοντέλου, το οποίο αντιμετωπίζει την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων ως ένα σύνολο δυναμικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ του οργανισμού, των ανθρώπων, της τεχνολογίας και των διαδικασιών μίας εταιρείας», επισημαίνει η εταιρεία.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Intralot στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Υπεύθυνος Πληροφοριακής Ασφάλειας της εταιρείας, Δρ. Χρήστος Κ. Δημητριάδης, μέλος της επιτροπής ανάπτυξης προτύπων ασφάλειας του ISACA, δήλωσε: «Το νέο μοντέλο ασφάλειας του ISACA, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη Διαχείριση Ασφάλειας Πληροφοριών ενός οργανισμού λόγω της φιλοσοφίας ενσωμάτωσης της ασφάλειας στις λειτουργίες του οργανισμού, καθώς και λόγω των δυνατοτήτων δυναμικής αποτίμησης και βελτίωσης ασφάλειας σε τομείς οι οποίοι είναι μη ντετερμινιστικοί, όπως ο ανθρώπινος παράγοντας. Τα χαρακτηριστικά αυτά του μοντέλου αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα πρότυπα ασφάλειας, τα οποία αναπτύσσουν στατικά μέτρα ασφάλειας γύρω από τις λειτουργίες ενός οργανισμού και όχι μέσα σε αυτές. H INTRALOT θα αποτελέσει μία από τις πρώτες εταιρείες που θα εφαρμόσουν το νέο μοντέλο ασφάλειας του ISACA με στόχο να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που παρέχει.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα