Amazon: Ζημιές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο παρά τις αυξημένες πωλήσεις

Έπεισε πάντως τους επενδυτές - Άνοδος για τη μετοχή της
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 10:22
UPD:10:24
REUTERS/GONZALO FUENTES

Ελαφρά επιβράδυνση στις πωλήσεις και ζημιές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο εμφάνισε η Amazon, που πάντως δεν απογοήτευσε τους επενδυτές. Οι τελευταίοι εστίασαν στις ισχυρές επιδόσεις της στο cloud και οδήγησαν σε άνοδο τη μετοχή της. 

Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 121,2 δισ. δολάρια. Η αύξηση ήταν οριακά χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη του πρώτου τριμήνου (7,3%) που ήταν όμως και η μικρότερη των τελευταίων δύο δεκαετιών. 

Ο αμερικανικός κολοσσός εμφάνισε ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 7,8 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι ζημιές οφείλονται εν μέρει στην επένδυση της Amazon στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έχει συρρικνωθεί φέτος. Η Amazon έχει μάλιστα αναγκαστεί να εγγράψει προ φόρων ζημίες 3,9 δισ. δολαρίων επί της επένδυσης αυτής.

Η εταιρεία περιμένει λειτουργικά κέρδη από μηδέν έως 3,5 δισ. δολάρια για το επόμενο τρίμηνο, έναντι λειτουργικών κερδών 4,9 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της εκτιμά ότι θα κινηθούν από 125 έως 130 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα