Groupama: Αύξηση του μεριδίου αγοράς το 2021 - Στα 7,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:07
UPD:15:30
groupama.gr

Αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο Ζωής και Υγείας κατά 2,78% το 2021, με σημαντική αύξηση στην παραγωγή ατομικών και ομαδικών συμβολαίων υγείας κατά 17%, παρουσίασε η Groupama Ασφαλιστική, σηματοδοτώντας  ισχυρή ανάπτυξη με κερδοφορία το 2021

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αξιοσημείωτη αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων (DAF) κατά 9,39% το 2021 από 8,63% το 2020.

Επίσης, παρουσίασε αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο πυρός κατά 6,61% το 2021 σε σχέση με 6,41% το 2020, με αύξηση παραγωγής κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια πιο λεπτομερής ανάγνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων καταδεικνύει οτι, παρά το γεγονός οτι η πανδημία συνέχισε και κατά την διάρκεια του 2021 να επηρεάζει την ασφαλιστική αγορά, επιδρώντας στο επίπεδο των τιμών και της παραγωγής ασφαλίστρων, η εταιρεία παρουσίασε γενικότερη άνοδο σε σχέση με το 2020 κυρίως λόγω της αύξησης παραγωγής στους κλάδους Ζωής και Υγείας.

Ωστόσο, στο ίδιο διάστημα, ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου παρουσίασε μείωση κατά -1%, αφού η ένταση του ανταγωνισμού επηρέασε το επίπεδο των τιμών. Στο συνολικό αυτό πλαίσιο, η Groupama Ασφαλιστική παρουσίασε κέρδη προ φόρων 7,2 εκ. ευρώ το 2021 

Τα κέρδη διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, η οποία ανήλθε σε 158,6 εκ. ευρώ το 2021  σε σχέση με 148,9 εκ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 6,5%. Αξιοσημείωτη υπήρξε η αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στον κλάδο Ζωής και Υγείας ( 14,9%), ενώ  τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου κατά Ζημιών παρουσίασαν οριακή αύξηση (0,4%) έναντι του προηγούμενου έτους. Η μικρή μεταβολή αντανακλά κυρίως τα θετικά αποτελέσματα της παραγωγής στους κλάδους πυρός (+ 2,1%) και στους λοιπούς γενικούς κλάδους (+ 4,1%), οι οποίοι συμψηφίζουν τη μικρή μείωση  στον κλάδο αυτοκινήτου (-0,9%), ο οποίος βρίσκεται ωστόσο και πάλι ευθυγραμμισμένος με τις εξελίξεις του κλάδου.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών της δεικτών ενίσχυσε την κάλυψη της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR), η οποία προ διανομής μερίσματος διαμορφώθηκε σε 170,6% για το 2021 περιλαμβάνοντας πρόβλεψη για διανομή μερίσματος ύψους 10,1 εκ. ευρώ.

Ο Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, σχολίασε σχετικά: «Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει τη δυναμική της πορεία ανάπτυξης με απόλυτη συνέπεια προς τους στρατηγικούς της στόχους. Μάλιστα, σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο και το 2021 έμοιαζε αβέβαιο, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή ασφαλίστρων. Κατά τη διάρκεια του 2022  συνεχίζουμε συνειδητά να επενδύουμε στον  πολύ-προϊοντικό, πολυ-καναλικό και πελατοκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας, γνωρίζοντας ότι το σημείο διαφοροποίησής μας παραμένει η προσήλωση στη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μας, αλλά και η συνεχής υποστήριξη των συνεργατών μας». 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα