Munich Re: Νέα υποβάθμιση προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 09:21
UPD:09:25

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της προέβη για δεύτερη φορά φέτος η Munich Re, η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, μετά την θεαματική πτώση της κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της «βυθίστηκαν» σε επτά εκατ. ευρώ από 1,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τα 112 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

«Εν όψει των σημαντικών απωλειών στην τιμή της μετοχής, τα ετήσια κέρδη μας δεν θα φτάσουν κατά πάσα πιθανότητα τα δύο δισ. ευρώ», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Joerg Schneider.

Η Munich Re μείωσε για πρώτη φορά τον στόχο κερδοφορίας, τον περασμένο Ιούλιο, σε «πολύ πιο πάνω από τα δύο δισ. ευρώ» από τον αρχικό στόχο των 3,4 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες αντασφαλίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προχωρούν σε διαγραφές στην αξία επενδύσεων μετά την «βύθιση» των αγορών κατά 42% φέτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re, οι αιτήσεις αποζημιώσεων από τους τυφώνες «¶ικ» και «Γκουστάβ» πιθανόν να στοιχίσουν στη βιομηχανία περί τα 18 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Munich Re επανέλαβε σήμερα τα σχέδιά της για διανομή μερίσματος τουλάχιστον 5,50 ευρώ ανά μετοχή φέτος, ίσο με το μέρισμα του 2007. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον στόχο αύξησης των κερδών ανά μετοχή κατά 10% – κατά μέσο όρο – μέχρι το 2010, σε τουλάχιστον 18 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα