Alphabet: Έχασε για λίγο τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 00:03
UPD:01:46
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL

Η Alphabet  ανέφερε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, αντανακλώντας την ανθεκτικότητα του γίγαντα του Διαδικτύου, Google, εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης της διαφήμισης.  Σύμφωνα με το Reuters, η Alphabet έχασε για λίγο τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο κομμάτι των εσόδων, γεγονός που δείχνει την ανθεκτικότητα του ομίλου εν μέσω των ανησυχιών για την εκδήλωση ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, η Alphabet ανακοίνωσε έσοδα 69,69 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, 13% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και ελάχιστα κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για 69,88 δισ. δολάρια.  Η ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας επιβραδύνθηκε κατά 13%, από 62% ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η εταιρεία επωφελήθηκε από την επαναλειτουργία μετά την πανδημία και οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονταν.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,21 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για κέρδη στα 1,27 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, η διαφημιστική επιχείρηση της Google αντιπροσωπεύει το 81% των τριμηνιαίων εσόδων, με τις πωλήσεις των 56,29 δισ. δολαρίων να πέφτουν ακριβώς κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 56,67 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν μόλις 12%. 

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud της Google ανήλθαν σε 6,28 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 6,32 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Google αυξήθηκαν έως και 4,5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει 27,5% μέχρι στιγμής φέτος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα