Shopify: Απολύσεις του 10% του προσωπικού και «βουτιά» της μετοχής

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 17:07
UPD:17:12
Shutterstock

Η Shopify απολύει περίπου 1.000 εργαζόμενους, ή περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Σε σημείωμά του προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος Τομπάιας Λίτκε αναγνώρισε ότι είχε εκτιμήσει εσφαλμένα πόσο καιρό θα διαρκούσε η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας, και εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης των δαπανών στο διαδίκτυο, το Shopify θα προχωρήσει σε περικοπή ορισμένων ρόλων.

Η Shopify είχε περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους από το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της βυθίστηκαν περισσότερο από 16%.

Η καναδική εταιρεία ωφελήθηκε ιδιαίτερα από την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας. Καθώς όμως τα καταστήματα άνοιξαν ξανά και οι καταναλωτές επέστρεψαν στις συνήθειές τους πριν από την πανδημία, η Shopify και άλλες εταιρείες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου άρχισαν να αντιμετωπίζουν ανησυχίες ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την υψηλές «πτήσεις» που απολάμβαναν.

Έτσι, οι τεχνολογικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα ανακοινώνουν απολύσεις, πάγωμα προσλήψεων και ακυρώνουν προσφορές εργασίας εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και των τάσεων της πανδημίας που φθίνουν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μητρική Alphabet της Google και η Meta, του Facebook, δήλωσαν ότι θα επιβραδύνουν τον ρυθμό των προσλήψεων. Εταιρείες όπως το Netflix και η Coinbase ανακοίνωσαν απολύσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα