UBS: Στα 2,1 δισ. δολάρια τα κέρδη, κατώτερα των προσδοκιών

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 10:20
UPD:10:22
EPA/WALTER BIERI

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη της UBS για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς τα τμήματα διαχείρισης περιουσίας και επενδυτικής τραπεζικής είδαν πτώση της δραστηριότητας των πελατών λόγω της ύφεσης της παγκόσμιας αγοράς.

Η ελβετική τράπεζα δημοσίευσε καθαρά κέρδη 2,108 δισ. δολαρίων που αποδίδονται στους μετόχους, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών που μιλούσαν  για 2,403 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,92 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 8,90 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η UBS θα ανακοίνωνε καθαρά κέρδη 2,40 δισ. δολάρια και έσοδα 9,43 δισ. δολαρίων.

Η μονάδα διαχείρισης πλούτου της UBS κατέγραψε πτώση εσόδων 2% λόγω των αρνητικών επιδόσεων της αγοράς, των δυσμενών συναλλαγματικών επιπτώσεων και των χαμηλότερων επιπέδων δραστηριότητας πελατών, ειδικά στην Αμερική και στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού.

Τα καθαρά νέα assets διαμορφώθηκαν σχεδόν στα 400 εκατ. δολάρια. Στο α΄ εξάμηνο του έτους, τα καθαρά νέα assets διαμορφώθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια.

«Το δεύτερο τρίμηνο ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για τους επενδυτές τα τελευταία 10 χρόνια. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, όπως και οι αυστηρές πολιτικές Covid σε μέρη της Ασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ραλφ Χάμερς. «Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, οι πελάτες μας βασίζονται στο ισχυρό μας περιβάλλον για να προχωρήσουν στις αγορές και να επενδύσουν μακροπρόθεσμα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα