Alibaba: Ράλι της μετοχής έφεραν τα νέα για διπλή εγγραφή

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 08:28
UPD:08:30
REUTERS/Aly Song

Άλμα 6% έκανε η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ, με τους επενδυτές να υποδέχονται με ενθουσιασμό την ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου ότι θα καταθέσει αίτηση για διπλή αρχική εγγραφή (dual primary listing). 

Οι μετοχές της Alibaba διαπραγματεύονται ήδη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Χονγκ Κονγκ, αλλά η τρέχουσα εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ είναι δευτερεύουσα. Η διαδικασία για μετατροπή της σε αρχική αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του 2022. 

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πρόσφατα άλλαξε τους κανόνες, διευκολύνοντας τις εταιρείες να εξασφαλίσουν διπλή αρχική δημόσια εγγραφή. Η Alibaba είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που θα αξιοποιήσει την αλλαγή των κανόνων, σύμφωνα με το Reuters. 

Η κίνηση της Alibaba είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας, σχολίασε στο CNBC ο Ρόναλντ Γουάν, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Partners Fintech Holdings. To να έχει αρχική δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ θα της επιτρέψει να συμπεριληφθεί στη Σύνδεση Σένζεν - Χονγκ, η οποία δίνει και σε επενδυτές της κυρίως Κίνας πρόσβαση στην μετοχή. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα