Ryanair: Επιστρέφει στα κέρδη- Υψηλότερα οι τιμές για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 17:18
UPD:17:25
REUTERS/Paul Hanna

Στα επίπεδα κέρδους που ήταν πριν από την πανδημία αναμένει να επιστρέψει η Ryanair φέτος ή το επόμενο έτος. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο' Λίρι προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από τις τιμές του πετρελαίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεθς ή ένα νέο κύμα της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της low cost αεροπορική εταιρείας, η Ryanair σημείωσε κέρδη 170 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του έρους (και το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους). Πρόκειται για κέρδη με μεγάλη διαφορά από τα κέρδη που είχε καταγράψει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 (με 243 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, ήταν πάνω από τα αναμενόμενα κέρδη για 157 εκατ. ευρώ. 

«Βλέπουμε ξεκάθαρα μια ισχυρή ανάκαμψη, υπάρχει ξεκάθαρα άφθονη ζήτηση, αλλά είναι πολύ εύθραυστη και μπορεί να καταστραφεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εάν υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στον Covid ή την Ουκρανία», είπε ο Ο' Λίρι. Η Ryanair δεν είναι έτοιμη να ανακοινώσει κάποια πρόβλεψη κερδών για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, λόγω της αβεβαιότητας, πρόσθεσε.

Η Ryanair έχει καθιερωθεί κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης των ταξιδιών ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών, μπροστά από τον όμιλο Lufthansa. Αναμένει να πετάξει με 15% περισσότερους επιβάτες από το 2019 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με περαιτέρω ανάπτυξη 10% να αναμένεται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Ο' Λίρι.

Μόλις το 4% των θέσεων έμειναν κενές στις πτήσεις τον Ιούλιο με το ίδιο επίπεδο να αναμένεται τον Αύγουστο, πρόσθεσε ο CEO της αεροπορικής, ενώ αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων για τις κρατήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, που είναι συνήθως η πιο κερδοφόρα περίοδος της Ryanair του έτους, βρίσκονται υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019 κατά χαμηλό διψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο, οι προκρατήσεις είναι 7-8% πίσω από την ίδια χρονική περίοδο το 2019. Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα καθώς οι τιμές της τελευταίας στιγμής θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερες, αλλά θα μπορούσαν επίσης να είναι πολύ χαμηλότερες εάν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη διαταραχή, εξήγησε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα