Ποιες αυξήσεις; Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η FED θα μειώσει τα επιτόκια το 2023

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 15:19
UPD:15:20
REUTERS/Kevin Lamarque

Τα βλέμματα όλων αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένα στη Federal Reserve, η οποία την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη μία αύξηση επιτοκίων - που δεν αποκλείεται να είναι της τάξης των 75 μονάδων βάσης όπως και η προηγούμενη. Και ενώ οι επενδυτές έχουν εν πολλοίς προεξοφλήσει ότι οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν έως τα τέλη του έτους προκειμένου ο Τζερόμ Πάουελ να λυγίσει τον πληθωρισμό, περιμένουν ότι σε 6 μήνες από τώρα, δηλαδή στις αρχές του 2023 τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην. 

Σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal οι κινήσεις των επενδυτών στις money markets αποκαλύπτουν πως οι περισσότεροι στοιχηματίζουν σε μείωση των επιτοκίων σε 6 μήνες ή το αργότερο στα μέσα του 2023. Θα έχουν προηγηθεί βέβαια διαδοχικές αυξήσεις που θα έχουν οδηγήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed στο 3,3% έως τα τέλη του έτους.

Οι μειώσεις θα είναι σταδιακές και θα φέρουν τα αμερικανικά επιτόκια κοντά στο 2,5% έως τα μέσα του 2024, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα