Neptune Lines: Ενισχύει τον στόλο της με ακόμη ένα πλοίο

Το «Neptune Tharros» είναι το τέταρτο σε αριθμό απόκτημα το τρέχον έτος
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 14:42
UPD:14:46
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού. 

Από την έντυπη έκδοση της 23ης Ιουλίου 

Του Αντώνη Τσιμπλάκη - [email protected]

Ενισχύει συνεχώς τον στόλο της η Neptune Lines, συμφερόντων της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού. Η εταιρεία, που είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διαχειρίζεται pure car carriers, ανακοίνωσε ότι απέκτησε το πλοίο «Hoegh Maputo», το οποίο μπορεί να μεταφέρει 4.900 αυτοκίνητα. Το πλοίο, ναυπήγησης 2011, μετονομάστηκε σε «Neptune Tharros» και ύψωσε την ελληνική σημαία.

Η εταιρεία μέσα στο 2022 έχει αποκτήσει ακόμα δύο car carriers, τα μεταφορικής δυνατότητας 3.900 αυτοκινήτων, ναυπηγημένα στα Hyundai Mipo, «Neptune Phos», «Neptune Kallos», ενώ στις αρχές Ιουλίου παρέλαβε και το νεότευκτο «Neptune Barcelona» που κατασκευάστηκε στη Ριέκα της Κροατίας.

Με αφορμή την παραλαβή του 20ού πλοίου του στόλου της Neptune, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Craig Jasienski δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το “Neptune Tharros” στον στόλο μας, που έρχεται να προστεθεί στις άλλες πρόσφατες αγορές μας, διασφαλίζοντας ότι έχουμε την ικανότητα που απαιτείται για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας».

 

Το νεότευκτο

Με την παραλαβή του νεότευκτου «Νeptune Barcelona» στον στόλο της, η Neptune απέκτησε ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, με μήκος 200 μ., που μπορεί να μεταφέρει έως και 7.000 επιβατικά αυτοκίνητα ή συνδυασμό επιβατικών αυτοκινήτων και εξοπλισμού. Το πλοίο έχει υιοθετήσει σύγχρονες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών αερίων και την απομάκρυνση του θείου από τα καυσαέρια, και έχει υψώσει την ελληνική σημαία επίσης.

Στην τελετή ονοματοδοσίας και παράδοσης του «Neptune Barcelona», στο ευρωπαϊκό ναυπηγείο Maj, στη Ριέκα της Κροατίας, η κ. Τραυλού είχε δηλώσει: «Είμαι ευγνώμων και υπερήφανη που καλωσορίζω το “Neptune Barcelona” στην οικογένειά μας. Το όνομά του είναι σύμβολο της ιστορίας της Neptune, αλλά και της συνέπειάς μας στην οικοδόμηση αποτελεσματικών συνεργασιών ζωής».

 

Κορυφαία εταιρεία

Επισημαίνεται ότι η Neptune Lines Shipping αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς οχημάτων στην Ευρώπη. Μέσω του σύγχρονου στόλου των πλοίων pure car & truck carrier παρέχει λύσεις μικρών αποστάσεων σε σχεδόν 19 χώρες και περισσότερα από 30 βασικά λιμάνια, με επίκεντρο τη Μεσόγειο, τη Βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το 2019 τα πλοία της εταιρείας μετέφεραν περισσότερες από 1.200.000 μονάδες οχημάτων για λογαριασμό των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία πρωτοστατεί και στην προσπάθεια απαλλαγής της ναυτιλίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Πρόσφατα ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Advent Technologies Holdings Inc., που εξειδικεύεται στις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη διερεύνηση της εφαρμογής ενός βοηθητικού συστήματος ισχύος βασισμένο σε κυψέλες καυσίμου με χρήση μεθανόλης. Μετά το στάδιο της αξιολόγησης, τα δύο μέρη θα εξετάσουν μια ευρύτερη συνεργασία.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα