Κ. Χατζηδάκης: Η διαδικασία για τις ΟΑ θα στεφθεί με επιτυχία

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 16:14
UPD:16:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αισιόδοξος πως «όλα θα πάνε καλά και η διαδικασία θα στεφθεί με επιτυχία» εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Ταγιάνι για τη σχετική διαδικασία και εξέφρασε για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για τη μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του ΟΣΕ και ειδικότερα το κυβερνητικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων, όπως επίσης και το σχέδιο για την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως το νομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ολυμπιακή, έγινε πλέον ένα μοντέλο το οποίο εμπνέει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση και άλλων αποφάσεων. Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά σχέδια για τον ΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, όπως και για το θέμα της Ολυμπιακής. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες δύο συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα, για αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα