ΚΚΕ: Μάταιες οι απειλές προς τους τραπεζίτες

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 16:29
UPD:16:32

«Οι κυβερνητικές εκκλήσεις και απειλές προς τους τραπεζίτες δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα στη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια της λαϊκής οικογένειας, καθώς η αφετηρία της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας του τραπεζιτικού κεφαλαίου».

Τα παραπάνω παρατηρεί το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις σημερινές αυστηρές συστάσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Φώλια προς τους τραπεζίτες και προσθέτει ότι «τα εργατικά λαϊκά στρώματα που έχουν δανειστεί, δεν πρέπει να περιμένουν μείωση της ληστείας που υφίστανται από το τραπεζιτικό κεφάλαιο».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα κατακρίνει επίσης τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο στήριξης των τραπεζών, καθώς όπως υποστηρίζει «δεν αφορούν και δεν οδηγούν ούτε καν στην ανακούφιση της χρεωμένης λαϊκής οικογένειας, αλλά στην εξασφάλιση φθηνού χρήματος εκτός από τους τραπεζίτες και στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου».

«Ο μόνος τρόπος για να μειωθούν τα επιτόκια και να παγώσουν τα δάνεια για τους ανέργους και τις λαϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη- σημειώνει το ΚΚΕ-, είναι η αποφασιστική λαϊκή δράση στη γραμμή: Να πληρώσει το κεφάλαιο (τραπεζίτες - βιομήχανοι- εφοπλιστές και μεγαλέμποροι) για την οικονομική κρίση γιατί αυτοί ευθύνονται».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα