Κάμψη 77% στα κέρδη της Berkshire Hathaway

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 19:18
UPD:20:20

Μείωση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε για τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, καθώς οι πρόσφατοι τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού έπληξαν τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 77% στα 1,06 δισ. δολάρια από 4,55 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειωμένες επενδύσεις, οι τυφώνες και τα χαμηλότερα τέλη για ασφάλειες ιδιοκτησίας και ζημιών έχουν προκαλέσει ζημίες στις 14 από τις 23 εταιρείες του δείκτη KBW Insurance Index, που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Ο 78χρονος Μπάφετ εκμεταλλεύεται πάντως την κρίση που ταλανίζει τις αγορές, επενδύοντες σε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως την πυρηνική ενέργεια, καθώς η Berkshire βλέπει τα κέρδη της, στις μονάδες ασφαλειών και στεγαστικής πίστης, να «βυθίζονται». Ήδη, έχει δεσμευτεί να επενδύσει φέτος τουλάχιστον 28 δισ. δολάρια, για την εξαγορά νέων εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα