Tesla: Ανώτερα των προβλέψεων τα κέρδη - Μείωση εσόδων κατά δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:08
UPD:14:30
REUTERS/CHEN LIN

Η Tesla ανέφερε διαδοχική πτώση στα τριμηνιαία έσοδά της σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς αντιμετωπίζει την παγκόσμια οικονομική αναταραχή και ανακάμπτει από την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Σαγκάη.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων την Τετάρτη ανακοίνωσε αποτελέσματα β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αλλά αυτά κατέδειξαν επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συμπεριλαμβανομένωντων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ, καθώς και υψηλότερου κόστους υλικών και logistics.

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, περισσότερα από τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμενε η Wall Street, αλλά κάτω από τα τριμηνιαία κέρδη-ρεκόρ των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2021. Παρήγαγε κέρδη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

«Παράς τις προκλήσεις αυτές, ήταν ένα από τα πιο δυνατά τρίμηνα στην ιστορία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ. «Ήταν μια κόλαση στην εφοδιαστική αλυσίδα όλο αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

Οι πελάτες, κατά μέσο όρο, πλήρωσαν περισσότερα για τα αυτοκίνητα της Tesla κατά τη διάρκεια της περιόδου, με την εταιρεία να δημιουργεί έσοδα 16,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, από 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Οι παγκόσμιες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, μεταξύ άλλων προκλήσεων, εμπόδισαν την Tesla να λειτουργεί με συνέπεια τα εργοστάσιά της σε πλήρη δυναμικότητα, είπε η εταιρεία.

Ο Οικονομικός Διευθυντής Ζακ Κίρχορν δήλωσε ότι η Tesla εξακολουθεί να στοχεύει σε ανάπτυξη 50% το 2021, αν και αναγνώρισε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου έχει γίνει πιο δύσκολη.

Ο κ. Μασκ είχε έναν πιο αισιόδοξο τόνο τον Απρίλιο, λέγοντας ότι η εταιρεία πιθανότατα θα παράγει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο οχήματα φέτος, αυξημένα κατά 60% περίπου σε σχέση με πέρυσι και μπροστά από τον μακροπρόθεσμο στόχο της να αυξήσει τις παραδόσεις κατά μέσο όρο κατά 50%. ετησίως.

Οι μετοχές της Tesla, που έκλεισαν την Τετάρτη στα 742,50 δολάρια, σημειώνουν άνοδο 0,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα