Σε χαμηλά εννέα ετών οι μετοχές της Lenovo

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 09:42
UPD:09:46

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών υποχώρησαν οι μετοχές της Lenovo στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας υπολογιστών της Κίνας σε “underweight”.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 11% στα 1,98 δολάρια Χονγκ Κονγκ, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Νοεμβρίου 1999. Οι σημερινές απώλειες έφεραν την πτώση που έχουν καταγράψει οι μετοχές της Lenovo από τις αρχές της χρονιάς σε 72%.

«Η χρηματοοικονομική κρίση θέτει μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τη Lenovo, δεδομένης της δραστηριοποίησής της στον πιο ευάλωτο τομέα των εταιρικών PC», αναφέρει η αναλύτρια της Morgan Stanley, Γκρέις Τσεν, η οποία υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τις μετοχές της κινεζικής εταιρείας από “equal-weight” και τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια κέρδη κατά 41%.

Η Lenovo ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κάμψη των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης κατά 78%, μετά τη μείωση των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα