Yπερδιπλάσια κέρδη για την Total Fina Elf S.A.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2001 09:28

Τον υπερδιπλασιασμό του κέρδους της για το προηγούμενο έτος ανακοίνωσε η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, Τotal Fina Elf S.A., αποτέλεσμα της υψηλότερης τιμής του πετρελαίου και της εξαγοράς αντί του ποσού των 49 δισ. δολ. της ανταγωνίστριάς της, Εlf Aquitaine S.A.

Tα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 7,6 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολ.) ή 10,7 ευρώ ανά μετοχή, από 3,35 δισ. ευρώ ή 4,77 ευρώ ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκησή της σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία έγινε γνωστό ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Elf, θα επιτευχθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ κυμάνθηκαν από 30,16 δολ. το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2000 και άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, στα 35,30 δολ. το βαρέλι, τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων της Total και των ανταγωνιστριών της στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εxxon Mobil Corp. ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 90% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόορ των 5,12 δισ. δολ., τα υψηλότερα που εμφάνισε τρίμηνο στα αμερικανικά χρονικά, εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα