Πρόεδρος του ΕΤΑΚΣ ο Ν. Αναλυτής

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 14:57

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Νίκο Αναλυτή, ο οποίος αναλαμβάνει Πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η άμεση υλοποίηση του Ν. 3631/2008 για το ΕΤΑΚΣ και ενεργοποίηση του Ταμείου.

Ο Ν. 3631/2008 ορίζει ότι το ΕΤΑΚΣ έχει ως αποστολή να χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα προγράμματα στοχευμένης εισοδηματικής ενίσχυσης στα φυσικά πρόσωπα ή νοικοκυριά, που έχουν εισόδημα χαμηλότερο από το όριο της φτώχιας.

Τα προγράμματα αυτά διαμορφώνονται με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και εγκρίνονται με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΕΤΑΚΣ.

Βιογραφικό

Ο κ. Αναλυτής σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί σειρά ετών διετέλεσε ανώτατο στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΣΟ (ΕΧΧΟΝ) στην Ελλάδα. Από το 1984 έως το 2000 διετέλεσε Διευθυντής Ομίλου, Ανθρωπίνων και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Εταιριών ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Από το 1989 έως το Μάιο του 2007 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και Πρόεδρος της ΙΩΝΙΑΣ Α.Ε.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 1980 και Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Θέματα, από τον Μάιο 1988 έως τον Μάιο του 2004 καθώς και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Εργοδοτών (UNICE) στις Βρυξέλλες και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου.

Από το 2004 έως τον Μάρτιο του 2007 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ). Από το 2003 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα