ΓΣΕΕ: Προς γενική απεργία στις 10 Δεκεμβρίου

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 17:33

Tην κήρυξη γενικής απεργίας στις 10 Δεκεμβρίου με συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας αναμένεται να αποφάσισει η ΓΣΕΕ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο κ. Παπαγόπουλος, κύρια μέτωπα του αγώνα είναι:

-Η απόσυρση του άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού και η επανακατάθεσή του με ταξική αντιστροφή φορολογικών επιβαρύνσεων (από την εργασία στο κεφάλαιο) και ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και των Δημοσίων επενδύσεων.

-Το σταμάτημα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων ΤΩΡΑ! (Ο.Α., Λιμάνια, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Ασφαλιστικές κ.ά.). Δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ με δημόσιες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και αγαθών.

-Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των ταμείων με μέτρα προάσπισης των αποθεματικών και δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου αντι-ασφαλιστικού Νόμου ο οποίος σωρεύει καθημερινά και νέα προβλήματα στα Ταμεία και τους ασφαλισμένους.

-Η λήψη μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

-Διασφάλιση ότι η δημόσια ενίσχυση των τραπεζών θα περάσει στην πραγματική οικονομία με μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών και των μικρών επιχειρήσεων.

-Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα και ανάκτηση ιδιοκτησιακών μεριδίων στις μεγάλες τράπεζες για ουσιαστικές συστημικές παρεμβάσεις.

-Μέτρα υπεράσπισης της απασχόλησης και ενίσχυσης των ανέργων.

-Κατάργηση κάθε διαχωρισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους (παλιοί - νέοι, ασφαλιστικοί διαχωρισμοί, κανονισμοί, διαχωρισμοί κ.ά).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα