ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Γενική πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκεμβρίου

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 17:51

Σε γενική πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκεμβρίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αίτημα τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων εν μέσω της κρίσης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της σημερινής ολομέλειας της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, το πλαίσιο των διεκδικήσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

-Απόσυρση του προϋπολογισμού και επανακατάθεσή του με αντιστροφή των φορολογικών επιβαρύνσεων και ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και των δημόσιων επενδύσεων.

-Σταμάτημα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (Ολυμπιακή, λιμάνια, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ασφαλιστικές κ.α.).

-Υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των ταμείων με μέτρα προάσπισης των αποθεματικών και δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου νόμου ο οποίος χαρακτηρίζεται αντιασφλαιστικός.

-Μέτρα για την εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων των ανέργων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Πουπάκης έκανε λόγο για μηχανισμούς πίεσης των πολιτών από τις τράπεζες και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να μη ανέχεται ανάλογες συμπεριφορές από διοικητές τραπεζών που η ίδια διόρισε.

Εν τω μεταξύ, χωρίς να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό Απασχόλησης για τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μίλησε για υποχρεώσεις του κράτους που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εγγυάται την καταβολή του εφάπαξ προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

Έτσι, οι συνδικαλιστές των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας στις 26 Νοεμβρίου, ενώ καλούν τον κλάδο τους να συμμετάσχει αποφασιστικά στη γενική απεργία της 10ης Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις στις 27 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα