Πρωτόκολλο αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Σερβία

Συμφωνία για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Σερβίας
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 15:04

Πρωτόκολλο αποφυγής διπλής φορολογίας υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και η Σέρβα ομόλογός του μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με το Σέρβο ομόλογό του Μίρκο Τσβέρκοβιτς.

Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του αμέσως μετά εξήρε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε στη μακραίωνη φιλία που συνδέει τους δύο λαούς και χαρακτήρισε τη Σερβία στρατηγικό εταίρο της χώρας μας.

Κ. Καραμανλής: Οι σχέσεις καλής γειτονίας προϋπόθεση για ένταξη στην Ε.Ε.

Κ. Καραμανλής: Οι σχέσεις καλής γειτονίας προϋπόθεση για ένταξη στην Ε.Ε.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων επενδυτών στη γειτονική χώρα, αναφέροντας ότι πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σέρβου πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε εκπληκτικές τις σχέσεις των δύο χωρών, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα στάθηκε δίπλα στη Σερβία σε πολύ δύσκολες ώρες και ευχαρίστησε τους Έλληνες για βοήθεια και τις δωρεές που προσέφεραν στο σερβικό λαό.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Καραμανλή να εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία μας, πρόσθεσε ο κ. Τσβέρκοβιτς και κάλεσε τους Έλληνες επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα του, όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα