Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν μέσω φόβων για την ανάπτυξη

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 16:50
UPD:16:53

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ξεκίνησαν με μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν λόγω των ανησυχιών ότι οι μεγάλες οικονομίες οδεύουν προς ύφεση.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου στο +0,1% την Τρίτη, μια ημέρα μετά την υποχώρηση του δείκτη αναφοράς των μετοχών κατά 1,2%. Ο Dow Jones Industrial Average έχασε 0,06%. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,5%.

Οι αγορές εμπορευμάτων επέκτειναν τις πρόσφατες απώλειες εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση για πρώτες ύλες θα υποχωρήσει καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent, το σημείο αναφοράς στις διεθνείς αγορές ενέργειας, υποχώρησαν 4,4% στα 102,43 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε στο 2,922% από 2,990% τη Δευτέρα. Οι αποδόσεις, οι οποίες κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, έχουν υποχωρήσει από τα τέλη Ιουνίου λόγω των προσδοκιών ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια ξανά το 2023.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα