«Πρότυπο περιβαλλοντικής ευθύνης ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης»

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου στην Αλεξανδρούπολη
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 21:31

Τη δέσμευση για αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ενεργειακό έργο μεγάλης κλίμακας το οποίο θα συνιστά και πρότυπο περιβαλλοντικής ευθύνης ανέλαβε η Trans-Balkan Pipeline, κατασκευάστρια εταιρεία του πετρελαιαγωγού στη πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Την παρουσίαση των προτεραιοτήτων και των αρχών της εταιρείας για τις μελέτες και την κατασκευή του αγωγού έκαναν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Trans-Balkan Pipeline, Αλεξάντερ Ταρακάνοφ και ο Διευθύνων του Ελληνικού Τμήματος του έργου, Χρήστος Δήμας.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, έχουν δοθεί οδηγίες από τις τρεις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο έργο και οι συμφωνίες που επετεύχθησαν θα αποτελέσουν και νόμους του κράτους. Μάλιστα οι μελέτες για το έργο έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2009, ενώ θα ακολουθήσουν η έκδοση αδειών, η διαδικασία της χρηματοδότησης και τέλος η έναρξη των εργασιών.

Η ειδική γραμματέας διεθνούς ενεργειακής πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης Ελισάβετ Λοβέρδου, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την κατασκευή και λειτουργία του πετρελαιαγωγού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στα ανταποδοτικά τέλη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως κατά την κατασκευαστική περίοδο θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 250 θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε δε πως τα ετήσια έσοδα διέλευσης που θα εισπράττει η χώρα μας θα αποδίδονται στην περιοχή, εκ των οποίων το κύριο μέρος θα αφορά το νομό Έβρου, και τα υπόλοιπα τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, έτσι ώστε τα οφέλη να διαχέονται σε όλη τη Θράκη και τους κατοίκους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα