Περιορίστηκαν οι απώλειες

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 00:01

Στη σκιά της ύφεσης κινήθηκαν χθες οι δείκτες στις αγορές μετοχών, αλλά και εμπορευμάτων. Στη Wall Street οι δείκτες υποχωρούσαν ενδοσυνεδριακά έως και 3,5%, εν μέσω δυσοίωνων προβλέψεων για την εταιρική κερδοφορία, αλλά και προειδοποιήσεων ότι η οικονομική κρίση θα είναι εφάμιλλη του '29.

Οι απώλειες περιορίστηκαν προς τα τέλη συνεδρίασης, μετά στην ανακοίνωση των Fannie Mae και Freddie Mac ότι τροποποιούν τους όρους ενυπόθηκων δανείων, για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες κατοικιών. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε και πάλι η General Motors. Η δοκιμαζόμενη αυτοκινητοβιομηχανία είδε τη μετοχή της να βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1942.

Μαζικές ρευστοποιήσεις επικράτησαν στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 4% στις 885,5 μονάδες. Από την αρχή του έτους καταγράφει συνολικές απώλειες 41%. Ανηλεές σφυροκόπημα δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών. Στο Λονδίνο ο FTSE100 είχε απώλειες 3,67%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 4,83%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax έκλεισε μειωμένος κατά 5,25%.

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Το ελαφρύ αργό στη Νέα Υόρκη έκλεισε στα 59,33 δολ. το βαρέλι εν μέσω εκτιμήσεων ότι η παγκόσμια ζήτηση θα μειωθεί δραστικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα