Alpha Leasing : Μέρισμα 100 δρχ. ανά μετοχή

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2001 13:52

Την διανομή μερίσματος 100 δρχ. ανά μετοχή, αποφάσισε να εισηγηθείσ την γενική συνέλευση των μετόχων της, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing.

Oπως ανακοινώθηκε, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,4 δισ. δρχ. και οι πωλήσεις σε 36,7 δισ. δρχ. Οι νέες συμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2000, ήταν ύψους 51,5 δισ. δρχ., ενώ εάν προστεθούν και οι αντίστοιχες που βρίσκονται σε εξέλιξη, το συνολικό ύψος ανέρχεται σε 73 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι, η Alpha Leasing ολοκλήρωσε την οργανωτική της δομή, σύμφωνα με τα πρότυπα του ομίλου της Alpha Bank, ενώ από 1/1/2001, μετέτρεψε τα λογιστικά της βιβλία σε ευρώ, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Ιδιαίτερα θετική πορεία ακολούθησε και η Ιονική Leasing, που πραγματοποίησε στη χρήση που έληξε, προ φόρων κέρδη 1,3 δισ. δρχ., ενώ οι νέες συμβάσειες υπερέβησαν τα 7,4 δισ. δρχ.

Ηδη, έχει αποφασισθεί η συγχώνευση των δύο εταιρειών Leasing του ομίλου της Alpha Bank, δια απορροφήσεως των Ιονικής Leasing, από την Αlpha Leasing.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα