Bitcoin: Η καλύτερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 10:44
UPD:10:45
REUTERS/DADO RUVIC

Το Bitcoin οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο ενισχυμένο από την επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο στις αγορές παγκοσμίως. 

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο πάνω από 13% αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το Bloomberg, και αν συνεχιστεί η τάση, μπαίνει σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Οκτώβριο 2021

Την ίδια πορεία ακολούθησαν επίσης το Ether, το Avalanche και το Solana, συμβάλλοντας στην επιστροφή της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Το πρόσφατο ράλι στις χρηματαγορές δίνει ανάσα στην αγορά κρυπτονομισάτων που το τελευταίο διάστημα δέχθηκε πιέσεις.

Το Bitcoin παραμένει πάνω από 50% χαμηλότερα το 2022, «πληγωμένο» από τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και την αναταραχή που έχει προκαλέσει η κατάρρευση δημοφιλών stablecoins.

«Ο κίνδυνος είναι παντού» και επομένως «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές crypto διαπραγματεύονται υψηλότερα», σχολίασε ο Ben McMillan, επικεφαλής επενδύσεων στην IDX Digital Assets. «Μετά από έναν καταρράκτη κακών ειδήσεων και μεγάλων ρευστοποιήσεων, πολλοί επενδυτές crypto  εξακολουθούν να κάθονται στο περιθώριο περιμένοντας το αναπόφευκτο».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα