Χρηματιστήρια: Έχασε και τις 800 μονάδες η Αθήνα, αστάθεια στην Ευρώπη

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 13:59
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζει πτωτικά το Χρηματιστήριο Αθηνών χάνοντας και τις 800 μονάδες, υποχωρώντας 1,07% στις 796 μονάδες. Η Eurobank σημειώνει πτώση 4%, όπως και το σύνολο σχεδόν των μη τραπεζικών blue chips με την Ιντρακάτ να σημειώνει βουτιά 7%.

Στο ταμπλό, στις υπόλοιπες τράπεζες, η Alpha Bank χάνει -3,3%, και ακολουθούν Εθνική και Πειραιώς -2%. Στα μη τραπεζικά blue chips, πέραν της Ιντρακάτ, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Μυτιληναίος -4%. Έπεται η ΓΕΚ Τέρνα με απώλειες άνω του 3%.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Intracom Holdings ΙΝΤΚΑ+0,86% με την «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την πώληση του 31,7% της Intrakat, ΙΝΚΑΤ-7,16% με τιμή πώλησης 2,95 ευρώ, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος 70.195.565,65 ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν την Τρίτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές απέτυχαν να ενισχύσουν τα κέρδη μετά από μια βλαβερή εβδομάδα για τις μετοχές την περασμένη εβδομάδα. Οι φόβοι για επικείμενη ύφεση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σφίγγουν τη νομισματική πολιτική για να χαλιναγωγήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό, συνεχίζουν να προκαλούν αστάθεια στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6%. Οι βασικοί πόροι μειώθηκαν κατά 2% σε απώλειες μολύβδου καθώς όλοι οι κλάδοι έπεσαν στο κόκκινο, εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά, που κέρδισαν 0,4%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,9%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες στο Παρίσι.

Οι μετοχές της Uniper κέρδισαν περισσότερο από 6%, επιχειρώντας ανάκαμψη από τη βουτιά 27% της Δευτέρας, αφού ο γερμανικός κολοσσός υπηρεσιών κοινής ωφελείας αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για κρατική διάσωση με την κυβέρνηση, έχοντας οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και της εξάντλησης των ρωσικών αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών υποχώρησε το ευρώ την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση πάνω από 1%. Πιο συγκεκριμένα, η ισοτιμία του ευρώ έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 20 ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,0306 δολάριο για ένα ευρώ.  Γύρω στις 11:50 (ώρα Ελλάδας), το δολάριο κέρδιζε 1,03% και η ισοτιμία ήταν 1,0315 δολάριο για ένα ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα