Σε χαμηλά 22 μηνών οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 10:20

Σε χαμηλά 22 μηνών βρέθηκαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη, υποχωρώντας κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας αντιστάθμισαν τα σχόλια του ΟΠΕΚ ότι πιθανόν να μειώσει εκ νέου την παραγωγή.

Αξιωματούχοι του οργανισμού εκφράζουν την ανησυχία τους για τη «βύθιση» των τιμών πετρελαίου από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου, αποκαλύπτοντας ότι τα μέλη του πιθανόν να συναντηθούν πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου προκειμένου να μειώσουν την παραγωγή τους.

Στις 9.39’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε κατά 1,13 δολάρια, ή 2%, στα 55,03 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν λίγα λεπτά αργότερα στα 51,16 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1,21 δολαρίων, ή 2,3%.

«Οι τιμές πετρελαίου εξακολουθούν να πιέζονται από τους φόβους ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα περιορίσει την κατανάλωση πετρελαίου», επισημαίνει ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Ντέιβιντ Μουρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα