H Κίνα αγοράζει τεράστιες ποσότητες ρωσικού άνθρακα σε τιμή ευκαιρίας

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 10:00
UPD:10:02
REUTERS/TINGSHU WANG

Οι πωλήσεις ρωσικού άνθρακα στην Κίνα αυξάνονται συνεχώς παρά το γεγονός οι συνολικές κινεζικές εισαγωγές του καυσίμου έχουν μειωθεί. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία του S&P Global Market Intelligence. 

Οι παραδόσεις ρωσικού άνθρακα στην Κίνα έκανα άλμα 55% στα 6,2 εκατ. τόνους τις πρώτες 28 ημέρες του Ιουνίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τον Μάιο είχαν αυξηθεί 20% σε ετήσια βάση, στα 5,5 εκατ. τόνους. Τα στατιστικά έδειξαν ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου η παραγωγή άνθρακα της Κίνας αυξήθηκε κατά 10,4% σε ετήσια βάση στα 1,81 δισ. τόνους, ενώ οι συνολικές εισαγωγές της μειώθηκαν κατά 96 εκατ. τόνους ή 13,6%. 

«Παρά τη χαμηλότερη ζήτηση και την υψηλότερη παραγωγή άνθρακα, η Κίνα αγοράζει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες ρωσικού άνθρακα από τον Μάιο του 2022» δήλωσε στο CNBC o Πρανέι Σούκλα της S&P Global Market Intelligence. «Αυτό γιατί η Ρωσία προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τις υφιστάμενες διεθνείς τιμές» συμπλήρωσε. 

Η Ρωσία είναι μεγάλος παραγωγός και εξαγωγέας άνθρακα. Αλλά μετά την εισβολή της στην Ουκρανία αναγκάζεται να πουλάει άνθρακα σε μεγάλη πτώση, αφού μία σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ιαπωνία, έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές του ρωσικού ορυκτού. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα