Telefonica: Κάμψη 50% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 09:34
UPD:09:49

Μειωμένα κατά 50%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα δύο δισ. ευρώ, εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας στην Ευρώπη, Telefonica, στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η σημαντική αυτή κάμψη αποδίδεται στο γεγονός ότι στο αντίστοιχο διάστημα του 2007 η κερδοφορία είχε ενισχυθεί από τα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση της Endemol NV, επισημαίνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 14,99 δισ. ευρώ από 14,19 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA υποχώρησαν σε 5,9 δισ. ευρώ από 6,98 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ισπανικού ομίλου Σέζαρ Αλιέρτα έχει επιταχύνει τις επαναγορές μετοχών, επανέλαβε τις προβλέψεις του για τις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη, ενώ αύξησε και τα μερίσματα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της εγχώριας αγοράς.

Η διοίκηση της Telefonica επανέλαβε σήμερα τους στόχους για το 2008, σύμφωνα με τους οποίους οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 6% με 8% και τα λειτουργικά κέρδη EBITDA κατά 7,5% με 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα