Η ZeroNorth αποκαλύπτει τη νέα υπηρεσία Vessel Selection για ναυλωτές για ναυτιλία

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 19:45

Ο Pelle Sommansson, Chief Product Officer της ZeroNorth

Nέα υπηρεσία που υποστηρίζει τους ναυλωτές στην διαδικασία επιλογής πλοίων για ναύλωση, παρουσίασε η ZeroNorth. Η δανέζικη εταιρεία επισημαίνει ότι με την Vessel Selection δίνεται η δυνατότητα στους ναυλωτές να έχουν πιο ακριβείς  προβλέψεις για την κατανάλωση καυσίμου, προσομοιώνοντας διάφορες συνθήκες λειτουργίας για τα πλοία που σκέφτονται να ναυλώσουν. Έτσι, θα μπορούν να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πλοίο για τη συγκεκριμένη διαδρομή και τρόπο λειτουργίας και να διαπραγματευτούν πιο ακριβείς όρους με τους πλοιοκτήτες, μειώνοντας την πιθανότητα υπέρβασης του κόστους.

Η εταιρεία επεξηγεί ότι ο υπολογισμός της κατανάλωσης καυσίμου που γίνεται πριν από τη ναύλωση, ιστορικά και μέχρι σήμερα βασίζεται σε περιορισμένες πληροφορίες, όπως π.χ. κατανάλωση σε συγκεκριμένες ταχύτητες σε καλές καιρικές συνθήκες, και όχι στο πλήρες εύρος των πραγματικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ένα πλοίο στη θάλασσα. Αυτό δημιουργεί, συμπληρώνει η ZeroNorth,  μια πρόκληση για τους ναυλωτές που θέλουν να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πλοίο για συγκεκριμένα ταξίδια.

Επιπλέον, ο υπολογισμός της κατανάλωσης για πλοία που κλείνονται σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, αποτελεί μια πολύ γνωστή πρόκληση για τους ναυλωτές, καθώς είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων τα οποία θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν σε καλύτερες αποφάσεις.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων αλγορίθμων, το Vessel Selection χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της ZeroNorth – η οποία διαθέτει εκατομμύρια σημεία δεδομένων για να συνδέσει τα στοιχεία, να αξιολογήσει τις συστάσεις και να υπολογίσει το εμπορικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μείωση εκπομπών.  Για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται το ίδιο σύνολο δεδομένων, τόσο για την υποστήριξη των αποφάσεων πριν από τη ναύλωση, όσο και τις αποφάσεις για την διαχείριση του πλοίου.

Η υπηρεσία Vessel Selection είναι διαισθητική, γρήγορη και ακριβής και βασίζεται στην επεξεργασία ενός μεγάλου όγκου δημόσιων αλλά και αποκλειστικών πηγών δεδομένων, που περιλαμβάνουν πληροφορίες καιρού, τα χαρακτηριστικά του πλοίου, δεδομένα που αφορούν στην λειτουργία και ιστορικών στοιχείων της επίδοσης του πλοίου. Περιλαμβάνει ένα μοντέλο υπολογισμού καυσίμου (Fuel Model) αιχμής, το οποίο τροφοδοτείται από μηχανική εκμάθηση και επιτρέπει στους ναυλωτές να προσομοιώσουν την κατανάλωση καυσίμου του πλοίου, την κατάταξη του στον δείκτη έντασης άνθρακα (CII) και των εκπομπών CO2.

Σχολιάζοντας τη νέα υπηρεσία, ο Pelle SommanssonChief Product Officer της ZeroNorth, δήλωσε: «Η εξέλιξη και το επίπεδο ωριμότητας της τεχνολογίας δεδομένων σε όλο το εύρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθιστά πλέον δυνατό να μπορούμε να προβλέψουμε την απόδοση του πλοίου με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, για να υποστηρίξουμε αποφάσεις πριν από τη ναύλωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα