Τον «βηματισμό» της προσπαθεί να βρει η Credit Suisse μετά από σωρεία σκανδάλων

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 10:47
UPD:10:49
EPA/WALTER BIERI

Η Credit Suisse έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στη διαχείριση κινδύνων και την αναθεώρηση της συμμόρφωσης υπό το φως μιας σειράς σκανδάλων, παρά αυτό το, κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, «προκλητικό» περιβάλλον.

Η ελβετική τράπεζα θα θέσει τις προτεραιότητες και την πρόοδό της μέχρι σήμερα στις μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις λειτουργίες κινδύνου, συμμόρφωσης, τεχνολογίας και λειτουργίας, μαζί με την επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

Η Credit Suisse προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είναι πιθανό να σημειώσει ζημιά για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πιέζουν την επενδυτική της τράπεζα.

Η τράπεζα, η οποία τα τελευταία χρόνια πλήττεται από σειρά σκανδάλων, ανέφερε καθαρή ζημία για το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς συνέχισε να αντιμετωπίζει δικαστικά έξοδα σχετικά με την κατάρρευση του hedge fund Archegos.

«Παρά το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου κατά τη διάρκεια του μεταβατικού έτους 2022 και στην ενίσχυση της κουλτούρας κινδύνου μας – καίριας σημασίας, παραμένοντας κοντά στους πελάτες μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse,Τόμας Γκότσταϊν.

«Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να οδηγούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, ο οποίος είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, επεκτάσιμου και ευέλικτου οργανισμού που είναι κατάλληλος για το μέλλον».

Η σειρά των σκανδάλων οδήγησε ορισμένους μετόχους να ζητήσουν αλλαγή ηγεσίας μόλις δύο χρόνια από τότε που ο Γκότσταϊν ανέλαβε την εξουσία από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Τιντζάν Τιάμ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά για σκάνδαλο κατασκοπείας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα