Διεκάτ: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 16:50

Αίτηση για έναρξη διαδικασίας συναλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, «προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους πιστωτές της και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων», υπέβαλε σήμερα η Διεκάτ.

Επίσης, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή αναστολή των εναντίον της ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων, προκειμένου να παρασχεθεί το αναγκαίο χρονικό διάστημα διαβούλευσης με τους πιστωτές της.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η προσπάθεια εξυγίανσης με αναδιάρθρωση των χρεών της, αξιοποίηση της περιουσίας της και επικέντρωσή της στην εκτέλεση έργων με διασφαλισμένη κερδοφορία, «δυσχεραίνεται από τη γενικευμένη έλλειψη ρευστότητας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, τον προσωρινό περιορισμό του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων και την καθυστέρηση πληρωμής εκτελεσθέντων έργων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει η εταιρία πρόβλημα ρευστότητας».

«Οι συνθήκες αυτές απαιτούν τη συνεννόηση της εταιρείας με τους πιστωτές της, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη αξιοποίηση της εταιρικής περιουσίας και δυναμικότητας», αναφέρει η Διεκάτ, συμπληρώνοντας πως εξακολουθεί να επιδιώκει την ενίσχυση και εξυγίανσή της με την ενεργό διαχείριση της περιουσίας της, την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και τον διακανονισμό των οφειλών της, στον οποίον και αποβλέπει η υποβληθείσα αίτηση Συνδιαλλαγής του α. 99 ν.3588/2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα